Herfst

Warme smaken in de herfst

 

Lange avonden, plaid op de bank, warme dranken, samenzijn. De ideale tijd voor kruidige stoofschotels en warme appeltaarten!

Seizoensgroenten herfst:

 

andijvie – aubergines – bietjes – bleekselderij – bloemkool – boerenkool – broccoli – champignons – chinese kool – courgettes – doperwten – groene kool – knolselderij – komkommer – koolraap – paksoi – paprika – pastinaak – pompoen – postelein – prei – rammenas – rode kool – savooiekool – schorseneren – snijbonen – sperziebonen – spitskool – spruiten – taugé – tomaten – uien – winterwortel – witlof – witte kool – ijsbergsla – zuurkool

Pumpkin soup in a bowl with croutons and pumpkin seeds. Autumn food.

Warme pompoensoep

Snijd de pompoen (400 gram) in stukken en verwijder de schil. Zet een pan op het vuur en verhit klontje boter of olie en voeg de stukken pompoen toe. Snijd 1 ui en 2 tomaten in stukken en bak ze mee in de pan. Na 3 minuten kun je 700 ml water plus groentebouillonblokje erbij doen. 

Laat het geheel 20 minuten koken, dan kun je alles pureren tot een glad geheel. Voeg 100 ml room toe en mix alles nog goed door. Na 5 minuten kun je de soep in de bakjes opscheppen en er naar keuze een scheutje room, roomboter en croutons toevoegen.

Smakelijk!

Seizoensfruit herfst:

 

appels – bananen – bramen – citroen – druiven –  grapefruit – meloen – mandarijnen – nectarine – peer – perzik – pruimen – sinaasappelen – stoofperen